

Diş Beyazlatma Nedir ?
Yetişkin bir insanın diş rengi, gözün beyaz kısmı ile aynı tonda bir beyaz renkte olmalıdır. Fakat çeşitli sebeplerden dolayı günümüzde diş renkleri değişmeye ve orijinal beyaz rengini kaybetmeye başlamıştır. Diş beyazlatma, diğer adıyla “dental bleaching” dişin orijinal beyaz rengini tekrar kazanması için diş minesi üzerinde yapılan işleme verile addır.Dişlerde gerçekleşen renklenme ya da beyaz rengin kaydebilmesi sorununun pek çok sebebi olabilir. Sigara içilmesi, aşırı kahve ve çay tüketimi, sudaki flor iyonu, antibiyotik kullanımı gibi maddeler bu soruna yol açabilmektedir.Diş beyazlatma “office bleaching” ve “home bleaching” olmak üzere ikiye ayrılır. Office bleaching yöntemi diş hekiminizin muayenesinde uygulanmaktadır ve daha hızlı sonuç vermektedir. Home bleaching ise evde uygulanan, nispeten daha uzun süren bir tedavi yöntemidir. Home bleaching evde uygulanmasına rağmen uzman bir diş hekimi gözetiminde ve onayı ile uygulanmalıdır.Office bleaching işlemindeki diş beyazlatma uygulaması, kişiye göre bir ya da birden fazla seans sürebilmektedir. Diş beyazlatma işleminde önce diş etleri izole edilir ve korumaya alınır. Daha sonra diş minesi üzerine beyazlatma etkisi olan bir jel uygulanır. Diş minesi üzerine uygulanan jelin aktive olması için lazer gibi özel ışık kaynakları kullanılır. Kullanılan özel ışık kaynaklarının dişe hiç ısı vermeyen ve böylelikle dişe zarar vermeyen çeşitleri tercih edilmektedir.

Home Bleaching How to Apply?
Her ne kadar isminden evde kişinin kendi kendine yaptığı bir tedavi gibi görünse de, bu diş beyazlatma yöntemi de diş hekiminizin onay ve gözetmenliği ile yapılmalıdır. Bu işlemde diş hekimi hastanın dişlerinin üzerine geçebilen şeffat bir plak hazırlar. Bu plak sayesinde hastanın diş etleri korunabilmekte ve dişlerin beyaz rengini tekrar kazanmasını sağlayan jel güvenli bir şekilde uygulanabilmektedir.
Beyazlık Ne Kadar Dayanır?
Tedavi sonrası kazanılan beyaz renk 1-2 yıl sürmektedir. Eğer sigara, kahve, çay gibi diş renginde lekelenmeye yol açan ürünlerin kullanımı azaltılırsa bu süre daha da uzamaktadır. Buna ek olarak, sürenin uzaması amacıyla her 3 ya da 6 ayda bir home bleaching yani evde diş hekimi gözetimi ve onayı doğrultusunda yapılan beyazlatma işlemi de beyaz rengin dayanıklılığını arttırmaktadır.Dişlerimiz pek çok farklı katmandan oluşmaktadır. Bu katmanların en üst kısmında bulunan ve dişlerimizi fırçaladığımızda temizlediğimiz katmana diş minesi adı verilmektedir. Diş beyazlatıcı jeller diş minesine zarar vermeyecek özel materyallerden yapılmaktadır. Fakat minenin altındaki dentin tabakası minedeki çatlaklar nedeniyle açılmış olabilir. Bu durumda diş beyazlatma jeli dişe zarar verebildiğinden beyazlatma işlemine başlamadan önce dişlerinizin diş hekimi kontrolünden geçmesi önem taşımaktadır. Neticede dişlerinize yapılan hiçbir işlemi uzmanına danışmadan yaptırmamalısınız.
Karaca Ağız ve Diş Tedavisi Merkezinde İmplant Tedavisi, Diş Beyazlatma, Kanal Tedavisi, Lamina Porselen Kaplama,Ordodonti, İnlay - Overlay Dolgular ve Cene cerrahisi hizmetleri verilmektedir.