

Diş İmplantları Nedir ?
Diş implantları, eksik diş veya dişlerin restorasyonunu desteklemek için kullanılan ve çene kemiği kaybını durdurmaya veya önlemeye yardımcı olan yapay diş kökleridir. İmplantasyon prosedürü protez (yapay replasman) diş hekimliği şeklinde sınıflandırılır, ancak aynı zamanda bir kozmetik diş hekimliği formu olarak kabul edilir. Dişlerini kaybeden insanlar gülümsemek veya konuşmak için çok bilinçli hissedebilirler. Ek olarak, diş kaybından kaynaklanan ısırma düzensizliklerinin yeme alışkanlıkları üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir ve bu da yetersiz beslenme gibi ikincil sağlık sorunlarına yol açabilir. Diş implantları eksik diş köklerini değiştirerek, insanlara çiğnemek için uğraşmadan sevdikleri tüm yiyecekleri yemeleri için gereken gücü ve stabiliteyi sağlar. Ek olarak, çene kemiğinin uyarılmasına ve korunmasına yardımcı olur, kemik kaybını önler ve yüz özelliklerini desteklemeye yardımcı olurlar.

Dişler neden kaybolur:
- Diş Çürüğü
- Kök Kanal Yetmezliği
- Diş Eti Hastalığı
- Ağızda Travma (diş yaralanması)
- Aşırı aşınma ve yıpranma
- Konjenital Kusurlar
Durumunuza bağlı olarak, diş hekimimiz size tüm tedavi sürecinin ne kadar süreceğini, kaç randevunun gerekli olacağını ve her prosedürden sonra ne bekleyebileceğinizi bildirecektir. Konsültasyon sırasında gerekirse lokal anestezi (etkilenen ve çevredeki alanları uyuşturmak) ve sedasyon diş hekimliği seçenekleri de tartışılacaktır.
İmplanlarınızın Yerleştirilmesi
Günümüzde dental implant restorasyonları diğer dişlerden neredeyse ayırt edilemez. Bu görünüme kısmen implant ve canlı kemik arasındaki yapısal ve fonksiyonel bağlantı yardımcı olur. Prosedür tipik olarak tek bir oturmada gerçekleştirilir, ancak bir osseointegrasyon periyodu gerektirir .Osseointegrasyon, implantın çene kemiğine tutturulduğu süreçtir. Osseointegre bir implant demirlemek ve iyileşmek için üç ila altı ay sürer, bu noktada diş hekiminiz bir taç restorasyonu yerleştirerek prosedürü tamamlayabilir. Osseointegrasyon meydana gelmezse, implant başarısız olur. Eksik dişlerin yerini almak için yapılan diş implantasyonu, ergenlikten sonra veya kemik büyümesi tamamlandığında herhangi bir zamanda yapılabilir. Aktif diyabet, kanser veya periodontal hastalık gibi bazı tıbbi durumlar, prosedürün uygulanabilmesi için ek tedavi gerektirebilir.
Karaca Oral and Dental Treatment Center, Implant Treatment, Teeth Whitening, Canal Treatment, Lamina Porcelain Coating, Ordodontics, Inlay - Overlay Fillings and Cene surgery services are provided.
Karaca Ağız ve Diş Tedavisi Merkezinde İmplant Tedavisi, Diş Beyazlatma, Kanal Tedavisi, Lamina Porselen Kaplama,Ordodonti, İnlay - Overlay Dolgular ve Cene cerrahisi hizmetleri verilmektedir.